31 Temmuz 2012 Salı

İki Darbe Arasında-İskender Pala


"Çok şükür ki mazlum oldum,zulmeden olmadım" diyerek başlıyor kitabına ve aynı cümlelerle son veriyor cümlelerine İskender Pala.

İskender Pala denilince çoğumuzun aklına onun edebiyatı muhteşem bir şekilde kullanabilmesi gelir."İki Darbe Arasında" adlı kitabında asker kimliğiyle karşımıza çıkar Pala.TSK da geçirdiği 15 yılı onun için pek çok zorluklarla doludur.Sadece kendisi değil ailesi de büyük bir sınavdan geçmektedir.Eşinin baş örtülü oluşu,namaz kılması yeterlidir "irticacı"(!) olarak ordudan ihraç edilmesi için.
Astsubay Hazırlık Okulu Kütüphanesi'ne giren "gerici" kitapların yakılması,eşiyle birlikte gittiği Heybeliada orduevinden başörtüsü yüzünden atılması,ordunun bilime verdiği değer(!),eski dilde okuduğu kitapların Kur'an zannedilmesi ve daha birçok acı hatırası yer alır bu kitapta.Okurken bazen bildikleriniz karşınıza çıkıyor.Bazen de "Bu kadar da olmaz" diyorsunuz ama belgelerle destekliyor sözlerini İskender Pala.

Okudukça şu cümlesinin doğruluğunu daha çok anlıyorsunuz: "Bizden farklı olanları kategorize edip ötekileştiriyoruz".Maalesef günümüzde de devam eden insanların kimliklerine karşı taşıdığımız önyargı kitapta çok güzel ele alınıyor...

Siz takipçilerime İki Darbe Arasında'yı tavsiye eder,hayırlı ramazanlar dilerim...

3 yorum:

  1. Açık söylemek gerekirse kitabı çok ajite edilmiş buldum ben! Hayırlı ramazanlar dilerim :)Ne olursa olsun ordumuz ayakta kalma sebebimiz varoluş mücadelemizin garantisidir ama bu yanlışlarını onayladığım anlamına gelmez.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen izle kısmını tıkladım.İzlemekteyim:))
    Seni de benimkine beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. merhaba ,
    ben de yeni katılanlardanım bloğunuza ..
    çok önemli bloglar arasında diye düşünerek takibe aldım...
    güncel postlarınızı bekliyoruz...
    sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Buyrun...