9 Temmuz 2012 Pazartesi

"Yeşil Yol" ve Düşündürdükleri





   "Yeşil Yol" denilince çoğunuzun kulağına "Patroon" sesi geliverir John Coffey'nin...Yıllar önce izlediğim ve her izlediğimde duygu yoğunluğu yaşadığım filmlerdendir Yeşil Yol...İzlemeyenlere tavsiye edebileceğim 1999 yapımı bir dram filmidir.İdam mahkumu John Coffey'nin sıradışılığı,masumiyeti ve gardiyan Paul Edgecomb ile aralarındaki iletişim izlenmeye değer...Söz konusu Amerikan filmi olunca siyah-beyaz çatışması filmde bariz görülüyor.Siyah bir mahkum kullanılarak bazı önyargılar yıkılmak istenmiş sanırım.Barbar,vahşi olarak bilinen siyah portresi burada masum,iyi niyetli ve insanlarla iletişim kurabilen siyahlar olarak farklı bir kimlik kazanıyor.İzlerken John Steinbeck'in meşhur kitabı "Fareler ve İnsanlar"'ın da izlerini gördüm filmde.Nasıl mı? Kitaptaki Lennie karakteri ile filmdeki John Coffey arasında benzerlikler var.İkisinin de iri yarı duruşu altında yatan duygusal kalpleri, insanlara yardım etme istekleri ve belki de en önemlisi onları anlayan çok az insan oluşu.Tıpkı kitaptaki George ile filmdeki Paul gibi...Sözün özü bu muhteşem filmi izlemenizi tavsiye ediyor,izleyenlerin yorumlarını bekliyor ve güzel bir hafta diliyorum :)

7 yorum:

  1. daha önce izlediğim ve çok beğendiğim bu filmi c.tesi günü tv dede verdiler ama pek izleyemediğim için hangi kanalda olduğunu şuan hatırlayamadım..

    bloğun hayırlı olsun ..aramıza hoşgeldin:))

    bende beklerim bloğuma..
    http://sevilindenizi.blogspot.com/
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,hoşbulduk:)blogunuzun takipçisi oldum,sevgiler:)

      Sil
  2. sedacım iadei ziyarete geldim.
    çok hoş paylaşım..

    YanıtlaSil
  3. Kitabını birgünde okuyup bitirmiştim. O derece beğenmiştim yani. Filmi de o derece güzel. Birkaç kere izlemişimdir. Oyunculuklar süper. :)
    Fareler ve insanlar kitabını da filmini de izleyememiş olmak ise büyük kayıp.. ):

    YanıtlaSil
  4. Bende öyle bir etki yarattıki bu film , geçenlerde bir tv kanalında veriyordu rast gele denk geldim , resmen kitlendim kaldım ..
    ne kadar izleyip asla bıkmayacağım filmlerden..

    YanıtlaSil
  5. Hem kitabı hemde filmi harikaydı. Hatta geçenlerde bir kanalda yeniden izledik.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Buyrun...